Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Bosuil
Antwerp schiet te laat wakker
Steurbaut Kersten

Antwerp moet het voor de tweede keer op rij doen met een puntendeling. Net als op Turnhout werd het thuis tegen Roeselare 2-2. En daar mogen ze op de Bosuil ondanks een slotoffensief toch blij mee zijn.

De supporters van Antwerp staken net voor rust en halverwege de tweede helft vuurwerk af in de tribune. Het was de ideale paradox voor wat de spelers van de Great Old tijdens de eerste 75 minuten uit hun sloffen toverden.

Phibel gemist

Ondanks een vroege voorsprong via Emmerik De Vriese legde rood-wit een dramatische prestatie op de mat. Achterin was door het ontbreken van sterkhouder Thomas Phibel het evenwicht zoek. Een lepere tegenstander had Antwerp nog voor de rust monddood kunnen maken.

In de aanvalslinie bezorgde vooral Stavros Glouftsis, voor het eerst aan de aftrap, de supporters grijze haren. De Griek miste keer op keer zijn controle en knalde zelfs een keer lullig over de bal. Colin Andrews besloot wijselijk om hem in de tweede helft in de kleedkamer te houden.

Roeselare profiteerde gretig. Amper drie minuten na de openingstreffer van De Vriese klommen de West-Vlamingen al op voorsprong. Eerste glipte Vadim Dotsenko veel te simpel door de rood-witte defensie. De Rus maakte het af met een subtiele stift.

Frustraties

De mee opgerukte Bram Vandenbussche mepte de thuisploeg helemaal tegen het canvas. In twee tijden gaf de ex-speler van Cercle Brugge Wauthy een tweede keer in minder dan honderd seconden het nakijken.

Het zorgde voor een hoop frustraties. Zo pakte Marvin Peersman nog een domme gele kaart toen hij iets te fel doorging op de bezoekende doelman Sören Dutoit. Ook Vandenbussche ging in het boekje voor een overbodige reactie.

Andrews gooide na rust Darco Pivaljevic en Niels Martin in de strijd, maar de extra aanvallende injectie leverde te weinig op, ook al toonde de thuisploeg veel inzet.  Net als in de eerste helft bleef het bij een handvol halve kansjes. Kevin Oris trapte de grootste naast.

Toch nog vuurwerk

Roeselare was op de tegenaanval wel gevaarlijk. Wauthy moest op pogingen van Cleber, geleend van Club Brugge, en Dotsenko twee uitstekende reddingen uit zijn mouw schudden om Antwerp in de wedstrijd te houden.

En het leverde nog wat op. Een kwartier voor tijd staken ook de spelers op het veld het vuur aan de lont. De gelijkmaker van Oris liet de boel een eerste keer ontploffen. Debutant Yens Peeters kopte de winning goal op het dak van het doel. Peersman flirtte nog met een tweede gele kaart en de uitsluiting, maar het bleef 2-2.