Analyse Geel-Meerhout leidt, Deinze lijdt

carol Vander Cruyssen
| 5 reacties
Geel-Meerhout leidt, Deinze lijdt

Nieuwkomer Geel-Meerhout blijft het verbazend goed doen en behoudt maximum van de punten. De Aalsterse motor sputtert wat en Oudenaarde wipt de top 3 binnen. Onderaan zakt Deinze steeds dieper weg en mag ook Brakel zich zorgen beginnen maken.

Zandkorrels in Aalsterse motor
 
Eendracht Aalst lijkt na zijn geweldige start en succesvol bekeravontuur wat minder op dreef. Het moest op bezoek bij Ronse en dat is nu toevallig de ploeg, die door de Ajuinen twee weken terug uit de beker werd gewipt. Trainer Bart Van Renterghem bracht Ronse drie seizoenen terug naar tweede klasse, maar werd daar vorig jaar aan de deur gezet en trok naar het toen zwalpende Eendracht Aalst. Met die ploeg behaalde hij uiteindelijk nog een ticket voor de eindronde na een indrukwekkende remonte. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een geladen derby van te maken. De toeschouwers bleven echter toch wat op hun honger zitten. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening en Ronse kreeg de beste kans, maar Wouter Vandendriessche zag zijn poging op de binnenkant van de paal stranden. Aalst zette meer druk in de tweede helft maar kon nauwelijks voor dreiging zorgen. De fusieploeg Verbroedering Geel-Meerhout is momenteel het enige team, dat na 4 speeldagen het maximum van de punten bezit. Van De Weyer scoorde met een wereldgoal: een vrije trap van op 25 meter. De bezoekers uit Temse misten in de 2de helft eerst nog een strafschop, maar even later zorgde Maes toch nog voor de gelijkmaker. Geel-Meerhout, dat door blessures al een handvol spelers moet missen, zag in de slotfase ook nog Conderaerts en Belmans uitvallen, maar in een sterke slotfase zorgden Smeets en Claes ervoor dat de nieuwkomer nog steeds mag pronken met het maximum. Is hier een nieuw SK Heist in de maak? Bornem, een andere nieuwkomer, is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege. Thuis tegen Coxyde, maakten beide ploegen er een open wedstrijd van, gekruid met heel wat gemiste doelkansen. Jens Verroken scoorde, bezoeker Papa Sène maakte op het halfuur van op de stip echter gelijk.
 
Ook Dame Fortuna laat Deinze nu in de steek
 
Dessel Sport moest op bezoek in het verre West-Vlaanderen waar thuisploeg Torhout dacht, dat de bezoekers uit “Witgoor Dessel” kwamen. Na een hilarisch nummertje met de wedstrijdtruitjes, maakten beide ploegen er een vrij evenwichtige match van. Dessel klom kort na de rust op voorsprong via Frederix. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong, want de thuisploeg kwam langszij via Bernaert die op hoekschop de bal in één tijd binnentrapte. Door deze billijke puntendeling blijven beide ploegen rustig in de subtop. Zij hebben daar het gezelschap van Racing Waregem, dat “op een diefje” ging winnen bij buur SK Deinze. De thuisploeg is duidelijk op zoek naar zichzelf en sukkelt met een zware blessurelast. Ook Dame Fortuna heeft het momenteel niet begrepen op de oranjezwarten. De thuisploeg zag 2 pogingen op het doelhout stranden. Aan de overkant haalde de “Rassing” uit 2 halve kansen evenveel doelpunten. Deinze staat nog steeds troosteloos en puntenloos laatste en dat zorgde voor heel wat ongenoegen in de thuistribune. Hoogstraten won probleemloos het zespuntenduel tegen Olsa Brakel en mag opgelucht ademen. Twee maal Mathyssen, Roy Van Der Linden en de onvermijdelijke Fockaert schonken de thuisploeg een comfortabele voorsprong. Pas in de slotfase kon Brakel de eer redden via Delie. Brakel sukkelt zo na een redelijke start naar de onderste regionen en wacht een moeilijk seizoen.
 
Hamme opnieuw onderuit op eigen veld
 
Na een zege op de openingsdag, zakt Wielsbeke ook weg in de stand. Het verloor met de kleinste score op het veld van FCN Sint-Niklaas. Melkert zorgde halverwege de eerste helft voor de enige treffer. Ook in de onderste regionen vinden we Izegem en Cappellen. Cappellen kwam via Nana Diela vroeg op voorsprong op het veld van Izegem, maar nog voor het kwartier was alles te herdoen na de gelijkmaker van Cnudde. Op slag van rust kreeg bezoeker Rizki zijn 2de gele kaart – de enige van deze speeldag – en het leek er op dat de thuisploeg het laken naar zich toe zou trekken. In de slotfase kwamen de bezoekers echter via Grozdanic onverhoopt op voorsprong, maar in de slotminuut zorgde Vandamme voor het gelijks spel. Cappellen verspeelt zo voor de 2de keer een zege in de slotminuten. Eerder gebeurde dat al op het veld van Bornem. Na de zware verliescijfers op eigen veld tegen Aalst en het hoopgevende gelijke spel bij Coxyde, wou Hamme zijn eerste thuiszege behalen. Het miskeek zich in de eerste helft echter volledig op een fris van de lever voetballend Oudenaarde, dat via doelpunten van Ode Thompson en Van Den Bossche na een half uur zijn schaapjes al op het droge had. Hamme probeerde in de tweede helft nog iets te forceren, maar de bezoekers gaven bijna geen kansen meer weg. Blauwzwart staat ontgoochelend in de buik van het klassement. Oudenaarde mist in tegenstelling tot het voorbije seizoen zijn start niet en staat momenteel op de derde plaats.
 
Oudenaarde komende zaterdag noodgedwongen om 18h tegen Bornem
 
Sportief loopt het voor de ploeg van trainer Leleu momenteel op wieltjes. Het haalde vorige week ook nog met de 19-jarige Michel Ternest een jonge, beloftevolle spits binnen. Ternest is afkomstig uit de A-kern van KSV Roeselare. Qua infrastructuur is het aan de Scheldeboorden helaas wat minder goed gesteld. Wegens perikelen met de stadionverlichting, wordt de match van komende zaterdag tegen Bornem verplaatst van 19h30 naar 18h. Alles zal in het werk worden gesteld om de infrastructuur tegen de volgende thuismatch terug in orde te krijgen, zo werd ons verzekerd…
 
3de klasse A: Uitslagen 4de speeldag 
Bornem - Coxyde: 1-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties