Leekens steunt Van Buyten in uithaal naar media

Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Leekens steunt Van Buyten in uithaal naar media
Foto: © SC

Daniel Van Buyten werd door de Belgische pers aan de schandpaal genageld na de nederlaag tegen Duitsland. Gisteren haalde de verdediger zijn gram met twee goals, maar België verloor wel.

Bondscoach Georges Leekens steunt Daniel Van Buyten na diens uithaal naar de pers vanmorgen. "Zijn uitlatingen zijn terecht. Hij mag zijn emoties uiten", aldus Leekens tegenover de VRT.

"Van Buyten heeft correct gereageerd, op het veld, zoals het hoort. Hij komt erg graag uit voor zijn land. Ik heb zijn boodschap na de match gelezen. Ik vind het logisch dat een speler zich verdedigt als hij aangevallen wordt."

"Ik denk dat vooral zijn familie het moeilijk had. We hebben zijn vader bloemen gestuurd met de boodschap dat we zijn zoon Daniel steunen door dik en door dun."

"Daniel Van Buyten is een goede verdediger. Hij heeft een foutje gemaakt, maar hij heeft dat ook rechtgezet. Terechte kritiek moet je kunnen slikken, maar op onterechte kritiek moet je reageren. Ook Van Buyten heeft zijn eer en zijn trots. Er zijn er veel die het al lang opgegeven zouden hebben."

"Van Buyten komt graag naar België en dat wil hij zou houden. Deze zaak mag niet blijven hangen. En hij heeft niet gedreigd met een vertrek. Hij moest ervan af. Het zat zeer diep bij hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties