Van Buyten reageert: "Ik heb er genoeg van"

Van Buyten reageert: "Ik heb er genoeg van"
Foto: © SC

Daniel Van Buyten kreeg deze week heel de goegemeente over zich heen. Tegen Duitsland maakte hij een kapitale fout en werd daar serieus op afgerekend. De verdediger maakt op zijn eigen website nu duidelijk dat hij daar niet mee gediend was.

"Uit respect voor de groep en uit professionalisme heb ik niet eerder willen reageren op de commotie die er rond mijn persoon ontstaan is", aldus Van Buyten. "Nu wil ik wel mijn degout, droefheid en walging duidelijk maken. Na vrijdag werd ik het slachtoffer van een echte lynchmeute die uit de media uit beide landsdelen bestond. Zij hebben me afgemaakt en dat was goedkoop."

"Ik heb verschrikkelijke dingen gelezen", vervolgt hij. "Ik was een verrader, sommige gefrustreerde trainers wilden me zelfs uit de ploeg zetten. België heeft zich al lang niet meer geplaatst voor een toernooi en dat frustreert de mensen. Maar om dat om te zetten in een gebrek aan respect?"

"Heb er genoeg van"

"Ik heb me altijd 100 procent ingezet voor mijn land, zonder uitzondering. Ik ben trots op het Belgische shirt en op mijn land. Sommigen mogen er een voorbeeld aan nemen."

De Belgische pers heeft het bij hem verkorven. "Die afrekening kwets ook mijn naasten. Ik heb er genoeg van. Ik hou van mijn land, maar in zo'n sfeer wil ik niet verder doen. Als iedereen blijft herhalen dat je niets kunt, ga je dat op de duur nog geloven ook. Die journalisten verdienen het niet om nog gelezen te worden. Wij zijn ook mensen. Ik vraag enkel respect en gematigdheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties