"We dachten dat Sno struikelde"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"We dachten dat Sno struikelde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd éénmalig Oranje-international Evander Sno getroffen door een hartstilstand. Dat gebeurde in de beloftenwedstrijd tussen Vitesse en Ajax.

"Het was een heel bizar en schokkend voorval. We dachten in eerste instantie dat hij gewoon struikelde, maar al snel werd duidelijk dat hij gereanimeerd moest worden", reageert supporter van Ajax.

"Gelukkig kwamen de fysio van Ajax en Vitesse meteen in actie om hulp te bieden en is de speler weer bij kennis gekomen. Er was absolute stilte rondom het veld, ik denk dat iedereen echt bevroren was. Zoiets verwacht je niet bij een voetbalwedstrijd."

"Gelukkig waren onze dokter en fysiotherapeut er snel bij. Ze hebben een heldendaad verricht en zijn leven gered. Ze zijn daar een kwartier bezig geweest. Telkens zakte hij weg. Verschrikkelijk. Ze hebben hem tot drie keer toe teruggehaald met de defibrillator. We vreesden voor zijn leven. Hij heeft zoveel geluk gehad", pikt Jong Ajax-trainer Albert van der Dussen in.

"Die gasten op het veld, zijn ploeggenoten, hadden het niet meer, allemaal vrienden van elkaar. Ook ik was even helemaal van de kaart. Zo'n jonge gozer nog, in de bloei van zijn leven. Ik ben ervan overtuigd: als de dokter hier niet meteen was geweest, dan zou hij niet meer hebben geleefd", aldus de trainer in AD.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties