De Graafschap houd punten thuis tegen Heerenveen

Benny Gillain

Vrijdagavond stond er in de Eredivisie al een spektaculaire wedstrijd op het programma. De Graafschap nam het thuis op tegen Heerenveen.

Bij Heerenveen moest Kenny Steppe weer plaats nemen op de bank, zodat Kevin Stuhr Ellegaard hem moest vervangen. De bezoekers kwam in de eerste helft op voorsprong door een harde pegel van de Noorse international Christian Grindheim.

Lang kon Heerenveen niet genieten van hun voorsprong want slechts enkele minuten na het openingsdoelpunt knalde Muslu Nalbantoglu de gelijkmaker in de netten.

Dat was dan ook de stand bij het rustsignaal. Net na het fluitsignaal van de tweede helft maakte Rydell Poepon er 2-1 van. Heerenveen kwam nu gelijk door een doelpunt van Oussama Assaidi.  Het gelijkspel was verdiend voor de Friezen, maar dat was zonder matchwinnaar Poepon gerekend.

Vijf minuten voor affluiten hield Poepon de drie punten thuis tegen een technisch sterk Heerenveen, maar het enthousiasme van de thuisclub nam de bovenhand.

Feest op de Vijverberg en door de drie punten komt De Graafschap voorlopig tot op één punt van Heerenveen in de stand.