De Laet: "Zes matchen in maand beter dan één met invallers"

De Laet: "Zes matchen in maand beter dan één met invallers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ritchie De Laet wordt door Manchester United voor een maand uitgeleend aan tweedeklasser Sheffield United. "In Engeland is dat de normaalste zaak van de wereld", aldus De Laet.

"Ik heb Alex Ferguson gevraagd of ik die mensen een maand mocht helpen", zegt De Laet in GvA. "De grote sportieve baas van United stemde toe. Dus zat ik zaterdag al op de bank bij Sheffield. In België kijken ze daar misschien raar van op, maar hier in Engeland is een uitleenbeurt voor een korte periode de normaalste zaak van de wereld."

"Meteen in de basis starten was geen optie. Ik ken de ploeg niet, wist niet hoe er door Sheffield werd gespeeld. Morgen (vandaag, red.) spelen we tegen Nottingham Forest. Ik verwacht dat ik dan wel van bij de aftrap speel."

De Laet kreeg dit seizoen nog niet zo veel zijn kans terwijl hij vorig jaar toch een paar keer mocht spelen en ook veel in de kern zat. "Maar zelfs in de bekermathcen speelde ik niet. Niet echt onlogisch. Vorig seizoen telde Manchester heel veel geblesseerde verdedigers. Nu zijn ze allemaal fit. Zelfs Rio Ferdinand of Gary Neville zitten soms niet in de kern."

"Tja... Ik moet concurreren met verdedigers van wereldklasse, hé. Zes matchen in een maand spelen is toch beter dan die ene wedstrijd per maand die we soms met de invallers van Manchester spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties