denFCV Dender EH
wbeSK Beveren
Datum: 02/10/2010 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Waasland-Beveren dient Dender een eerste nederlaag toe
Gentil Dossche
| 0 reacties
Waasland-Beveren dient Dender een eerste nederlaag toe

Al na minder dan een minuut spelen kreeg Dender letterlijk en figuurlijk een koude douche te verwerken. De thuisploeg reageerde fel maar een nieuwe opdoffer kort voor de rust was er teveel aan.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel gutste mocht Kielo-Lezi aanleggen van buiten de 16 meter. Mollez grabbelde naar de gladde bal maar kreeg deze niet geklemd en Waasland-Beveren mocht juichen. Ook bij de volgende fase was Mollez onzeker en kon een schot van Snelders toch nog over tippen. Even later verslikte Marchand zich maar Van Damme liet de kans liggen. Dender nam de match in handen met halve kansen voor Meeus en Claessens. Tegen de gang van het spel in diepten de bezoekers de voorsprong uit. Mollez kon een schot van Snelders niet klemmen en de goed gevolgde Neve tikte binnen. Dender van de kaart en ei zo na mochten de boeken dicht. Gommans kwam millimeters te kort om een voorzetschot van Kielo-Lezi binnen te duwen. Op slag van rust duwde Clepkens een fraai genomen vrije trap van Waeghe over.

Na de koffie ging Dender meteen op zoek naar de aansluiting. Claessens, Vaesen, Meeus en Ngolok konden echter niet afwerken. Binnen de 5 minuten werden de bezoekers tot negen herleid nadat Lardenoit en Neve een 2de geel pakten. Dender zette nu zeker alles op alles en Waasland-Beveren kon alleen maar verdedigen of counteren. Serbest vond het nodig om Snelders onder de zoden te stoppen en ook hij mocht gaan douchen. Mollez had een superreflex nodig om Gommans af te stoppen. Dender bleef komen en Jans deed de vuisten van Clepkens tintelen maar de score wijzigde niet meer. Waasland-Beveren neemt zo de 3 punten mee en klimt naast Dender op de 2de plaats in de rangschikking.

FCV Dender: Mollez, Marchand (63’ Coppin), Serbest, De Ly, Artz, Ngolok, Claessens, Vaesen, Waeghe, Peers (42’ Jans), Meeus.

Waasland-Beveren: Clepkens, Lardenoit, Masureel, Van Hoey, Verbiest, Jacobs, Neve, Snelders (92’ De Wilde), Kielo-Lezi (72’ De Pauw), Gommans, Van Damme.

Doelpunten: 1’ Kielo-Lezi 0-1; 39’ Neve 0-2

Kaarten: Geel: Waeghe, Claessens, Verbiest. Rood: 68’ Lardenoit (2x geel), 73’ Neve (2x geel); 77’ Serbest

Scheidsrechter: Govaerts

Herbeleef FCV Dender EH - SK Beveren