Liep Robben blessure op na het WK?

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Liep Robben blessure op na het WK?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het laatste woord in de soap-Robben is nog niet gesproken. De KNVB en Bayern zijn er nog steeds niet uit wie nu de schuldige is.

Arjen Robben is nog steeds gekwetst en revalideert in München van een spierscheur van zeven centimeter in de bil. De Nederlandse bond en Bayern München blijven kibbelen en schuiven de verantwoordelijkheid op elkaar af. Gisteren kwam Hans Kraay junior in Studio Voetbal met een interessant nieuwtje over de zaak Robben.

"Robben liep een hamstringblessure op tegen Hongarije. Op dat moment hoorde hij van Bayern niks, dus ging hij in Nederland op consultatie bij een arts. Als Bayern vond dat Robben zo belangrijk was voor hen, dan hadden ze toen moeten eisen dat hij naar München zou afreizen, dat hebben ze niet gedaan", aldus Hans Kraay.

"Toen bleek dat Robben bij de kern van Oranje bleef om naar het WK te gaan, ging Bayern zich wel ineens moeien. De KNVB heeft geweigerd om Robben te laten onderzoeken op dat moment door Bayern, heel terecht overigens. Want tien dagen ervoor lieten ze niks van zich horen. Robben speelde uiteindelijk nog heel wat duels voor Nederland op het WK."

"We hebben Robben 120 minuten zien spelen in de finale tegen Spanje zonder de minste hinder. Na het WK reist hij af naar München en heeft hij plots een spierscheur van zeven centimer. Sorry, maar met zo een scheur krijg je zelfs je sokken niet aangetrokken. Het is dus duidelijk een soort van irritatie langs de kant van Bayern om de KNVB in een slecht daglicht te stellen."

"Ik wil er wel nog één ding aan toevoegen. Na het WK heeft Robben nog meegedaan aan een vriendschappelijk beachsoccertornooi ergens. Misschien is er daar iets gebeurd en heeft hij daar die spierscheur opgelopen? Dat is ook mogelijk, het zou alleszins beter verklaren waarom Bayern niet afgeeft en blijft afkomen met een verhaal over een tweede spierscheur terwijl hij toch 120 minuten zonder last speelde in de WK-finale. Die blessure liep hij dus mogelijk op ná het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties