Ogunjimi: "Mijn familie ging door het dak"

Ogunjimi: "Mijn familie ging door het dak"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marvin Ogunjimi luisterde zijn debuut bij de Rode Duivels op met twee goals. Een opmerkelijke start van zijn interlandcarrière en de spits hoopt dan ook op meer.

"Wanneer ik scoor, maakt me niet uit", zegt Ogunjimi in HNB. "Wat ik wel leuk vind: ik ben bij de tien spelers in de geschiedenis van het Belgische voetbal die bij hun debuut twee keer scoorden. Weet je, vrijdag was de mooiste dag uit mijn carrière. Mijn familie ging ook door het lint. Een heel emotionele voicemail van mijn zus, mijn vader, Het berichtje van mijn oma heb ik nog niet gehoord. Maar daar zullen ook veel tranen aan te pas zijn gekomen."

Ogunjimi kon ook voor Nigeria kiezen, maar daar is nu geen sprake meer van. "Ik ben content. Ik kan nu niet meer veranderen, maar dat vind ik niet erg. Ik ben trots om Belg te zijn. Mijn vader is Nigeriaan en wilde dat ik voor Nigeria zou kiezen. Het heeft ook maar een haar gescheeld. De Nigeriaanse bondscoach (Lars Lagerbeck, nvdr.) was met Akpala en mij komen praten voor het WK."

"Ik zat alvast in de voorselectie. Als ik in de uiteindelijke kern van 23 had gezeten, was ik zeker naar het WK geweest. Tot vrijdag belde de Nigeriaanse bondscoach me nog regelmatig. Ik heb ondertussen op Nigeriaanse websites gezien dat mijn naam nog veel werd genoemd en het klonk nu toch bitter. Maar ik heb geen spijt dat ik voor België koos."

Dinsdag staat Oostenrijk op het programma. "Lukaku heeft last van de rug en ik hoop op nog een kans. Als ik weer twee keer scoor is het helemaal perfect. Maar ik eis niets, de trainer beslist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties