Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Gemeentelijk Sportcentrum Heist op den Berg
Heist straft Tiense onmacht voor doel af
Bram Coenen

Heist heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van Tienen. De thuisploeg was vaak de onderliggende partij maar strafte de Tiense onmacht voor doel af.

Het was Tienen dat het best van start ging, met al snel een eerste kans via Issame Charaï, zijn kopbal ging echter nipt naast de kooi van Steven Olieslagers. Nadien nam Heist het initiatief even over met mogelijkheden voor Jan Hendrickx en Bart Webers, maar Ludovic Govoni kon makkelijk redden. Het was echter maar van korte duur, want nadien was het al Tienen wat de klok sloeg in de eerste helft.

Siegerd Degeling kon zich net voor het halfuur knap doorzetten op rechts en voorzetten, het schot van Mike De Silva werd echter nog in extremis afgeblokt. In de rebound besloot Charaï hoog over doel. Nog geen minuut later volgde opnieuw een prima kans voor de suikerjongens. Charaï en De Silva zetten opnieuw een prima één-twee op en die laatste bediende Lennert Vanherberghen, die de kans echter opnieuw onbenut liet. De mogelijkheden stapelden zich intussen op voor de bezoekers, maar ook Karel De Smet en Charaï konden een uitstekende goalie Olieslagers niet verslaan zodat we gingen rusten met een 0-0 stand op het bord.

Tienen ging op hetzelfde elan door na de koffie, met al snel een eerste kans tot gevolg. De Silva besloot van net buiten het strafschopgebied echter nipt naast. Heist kon wat later toch ook eens dreigen via David Wijns, maar zijn schot zoefde een metertje over. Tien minuten na rust had De Silva de 0-1 aan de voet, na een prachtige assist van Charaï, maar met een wonderbaarlijke redding verhinderde Olieslaegers opnieuw de voorsprong voor de bezoekers.

Wie zijn kansen niet benut krijgt het deksel op de neus, het is een aloude voetbalwet die ook nu weer bevestigd werd. Op het uur mocht Webers aanleggen voor een vrije trap, de bal strandde op de lat, maar de goed gevolgde Wouter Van Der Mieren kon makkelijk de openingstreffer tegen de netten koppen. Tienen ging nu nog meer druk zetten, maar pogingen van Michael Lacroix en Degeling gingen opnieuw nipt over doel. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een kwartier voor tijd besliste Bram Criel de wedstrijd op penalty, na een voorafgaande fout van De Smet.

Tienen was van slag en slaagde er niet meer in te reageren. Heist blijft dus uitstekend presteren in zijn debuutjaar in tweede klasse en prijkt voorlopig op een knappe zevende plaats. Tienen blijft hangen in de middenmoot op een twaalfde plek.