FIFA zegt nog niets van KBVB gehoord te hebben over Tchité

FIFA zegt nog niets van KBVB gehoord te hebben over Tchité
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De FIFA heeft een officiële mededeling de wereld ingestuurd om de zaak rond Mémé Tchité te verduidelijken. De aanvaller spande een proces aan tegen de FIFA omdat hij niet voor België mag uitkomen.

"Ten eerste is er nog geen communicatie geweest met de Belgische voetbalbond (KBVB) wat betreft de vrijgave van Tchité", citeert HLN het perscommuniqué. "Ten tweede heeft het grafologisch onderzoek dat de speler heeft laten uitvoeren geen enkele juridische waarde. Tchité heeft ook nooit juridische stappen gezet tegen diegenen die hij beschuldigt van het vervalsen van zijn handtekening in 2004."

Woensdag liet KBVB-woordvoerder Nicolas Cornu weten dat de voetbalbond wel van plan is om contact op te nemen met de FIFA om Tchité voor de Rode Duivels te laten uitkomen. De Standard-aanvaller heeft sinds 2008 naast de Burundese, de Rwandese en de Congolese ook de Belgische nationaliteit en zou graag Rode Duivel worden, maar de FIFA is van mening dat Tchité, naast interlands met Burundese jeugdploegen, ooit voor Rwanda getekend heeft. Daardoor zou hij niet meer voor België kunnen aantreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties