Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Bergestadion
Billijke puntendeling in burenduel Tienen-OHL
Maarten Coenen

Voetbalminnend Vlaams-Brabant maakte vandaag in groten getale de verplaatsing naar het Bergé-stadion waar thuisploeg KVK Tienen en de fiere leider in 2de klasse, OHL, tegenover elkaar stonden.

Bij de thuisploeg keerden Charai en Degeling terug in de ploeg ten koste van Lacroix en Neven, bij de bezoekers uit Leuven werd de geschorste Nys vervangen door Euvrard. De kassier in Tienen wreef zich in de handen, want het stadion was voor het eerst sinds lang nog eens bijna uitverkocht. Het veld in Tienen lag er wel hard bevroren bij, waardoor het moeilijk voetballen zou zijn.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij met heel veel middenveldspel, felle duels en heel wat fouten aan beide kanten. Ref Nzolo had dan ook heel wat werk met het uitdelen van gele kaarten, waardoor er weinig goed voetbal op de mat kwam. Na goed 10 minuten spelen was er dan toch eindelijk wat doelgevaar toen een vrije trap van Degeling aan alles en iedereen voorbij ging, waarna doelman Lenaerts gemakkelijk kon oprapen. Even later was Charai feller op de bal dan 2 bezoekende verdedigers, zijn pas kwam bij Biatour terecht die enkele knappe kapbewegingen deed, maar zijn schot afgeblokt zag worden.

Ook OHL kwam nu stilaan wat opzetten en Annys zorgde voor de eerste doelpoging door een afvallende bal hoog over te schieten. Ook Harbaoui kwam even later in schietpositie, maar schoot zwak naast. Het leek het begin van een betere periode in de match, maar nadien viel het weer helemaal stil. Op slag van rust had Nahimana misschien nog de beste kans op een voorsprong voor KVK, maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. We gingen dus rusten met de beginstand na een matige eerste helft.

Tienen begon opnieuw iets feller aan de 2de helft. Een vrije trap van Degeling werd weggewerkt en in de rebound schoot Charai op Lenaerts. En de sfeer werd ook iets grimmiger op het veld, Nahimana pakte eerst geel voor een bewuste overtreding op de doorgebroken Harbaoui en even later leek Raymaekers zijn ploeggenoot te willen revancheren door een uiterst domme overtreding te maken op diezelfde Nahimana. Een terechte rode kaart en Tienen mocht nog een halfuur met een man meer spelen.

De thuisploeg kreeg nu het balbezit van OHL en de bezoekers van hun kant loerden op de counter. Een tactiek die leek te lonen toen Remacle 20 minuten voor tijd de 0-1 binnenschoot. Ref Nzolo had echter een twijfelachtige duwfout afgefloten en zo bleef het 0-0. Tienen kreeg nog één dot van een kans op de overwinning, maar het schot van de ingevallen Belme werd knap door doelman Lenaerts gepakt.

Zo bleef het uiterst billijk bij een 0-0 stand na een derby met veel inzet en weinig goed voetbal.