Engelse pers opent jacht op "verraders" WK-bid

Anthony Van der Planken
| 18 reacties
Engelse pers opent jacht op "verraders" WK-bid
Foto: © SC

De Engelse pers heeft de jacht geopend op de "verraders" van hun kandidatuur voor het WK 2018. De tabloids viseren zeven FIFA-bobo's die hun stem aan Engeland beloofd hadden, maar uiteindelijk toch een andere kandidatuur kozen.

Jack Warner (Trinidad & Tobago), Chuck Blazer (Verenigde Staten), Rafael Salguero (Guatemala), Chung Mong-Joon (Zuid-Korea), Marios Lefkaritis (Cyprus), Senes Erzik (Turkije) en Jacques Anouma (Ivoorkust) kunnen de komende tijd maar beter uit Engeland weg blijven. De zeven worden met naam en foto in de pers genoemd als de "verraders" van de Engelse kandidatuur. Allemaal zouden ze de Engelse voetbalbond beloofd hebben om voor hen te stemmen, maar het uiteindelijk toch niet gedaan hebben.

Warner bijvoorbeeld, sowieso geen onbesproken blad binnen de FIFA, liet zich maar wat graag fotograferen met Prins William, maar koos uiteindelijk voor Rusland. Warner zou Prins William zelfs tijdens een omarming verzekerd hebben van zijn stem.

Ondertussen klinkt in Engeland de roep steeds luider om de selectieprocedure voor WK's grondig aan te passen. Volgens de Engelsen is de groep die over het WK mag beslissen -de 24 leden van het Uitvoerend Comité- te klein. Er wordt zelfs voor gepleit om elk FIFA-land een stem te geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties