Eendracht Opstal
KFC Merelbeke
Datum: 12/12/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Opstal krijgt een nieuwe dreun van Merelbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal krijgt een nieuwe dreun van Merelbeke
Foto: © SC

Net zoals in de eerste competitiematch is Eendracht Opstal onderuit gegaan tegen een fel opzittende SK Merelbeke. Een late tegentreffer bleek onvoldoende om de dubbele achterstand weg te werken.

Al van bij de aanvang toonden de bezoekers hun intenties en Sander De Batseliermoest een knal van Maarten Melkebekemet de vuist wegwerken (3’). Toen een hoekschop van Melkebeke via een tussenstation op het hoofd van Ufuk Erdoganterechtkwam kopte deze in de winkelhaak. Een vooraan onmondige Opstal geraakte niet in het ritme van de voorbije speeldagen. Pas aan het halfuur kon de thuisploeg dreigen. Tim Van der Elstkopte een voorzet op de onderkant van de lat. Merelbeke counterde gevat en bij een geharrewar en zwak uitverdedigen deponeerde Pieter Vleminckxde bal in de benedenhoek.

Ook na de rust was de eerste kans voor de bezoekers maar het tweeschot van Erdogan verdween centimeters naast de kruising (48’). Aan het uur moest De Batselier plat op een verre knal van Ortwin Helderwert. Opstal reageerde via de pas ingekomen Khalid El Boudatien Tom Praethad een goede save nodig (62’). Peter De Pauwnam de bezoekende portier op de korrel maar die plooide niet (68’). Toen een afwijkende bal voor de voet van De Pauwviel knalde die zijn 11de van het seizoen onder de lat (85’). Amper twee minuten later klom Opstal bijna op gelijke hoogte maar Praet kon een nieuwe vlam van De Pauw in twee tijden onschadelijk maken.

Zaterdagavond trekt Opstal naar de buren van Rapide Lebbeke. Merelbeke is zondag gastheer voor Ninove.

Opstal: De Batselier, De Maeyer (63’ Meert), Van der Elst, Rottiers, De Pauw, Mertens (59’ El Boudati), Moerman, Carlier (72’ Deleau), Haegeman, Harnie, Saerens.

Merelbeke: Praet, De Rudder (75’ Van Damme), Pruyt, Helderwert, Elewaut, Melkebeke, Erdogan (64’ De Bo), Vleminckx (84’ Cnudde), Decraene, De Schrijver, Van Peteghem.

Doelpunten: 11’ Erdogan 0-1; 41’ Vleminckx 0-2; 85’ De Pauw 1-2

Gele kaarten: De Maeyer, Van Der Elst, Moerman; Pruyt, Erdogan, Decraene, Cnudde, Van Peteghem