Stadion: Schiervelde
Ernemann dient De Roover eerste nederlaag toe
Steurbaut Kersten
Ernemann dient  De Roover eerste nederlaag toe

Bart De Roover heeft voor het eerst als trainer van Antwerp kennis gemaakt met de nederlaag. Twee doelpunten van Steffen Ernemann bezorgden Roeselare de drie punten.

Na een negen op negen en drie clean sheets onder Bart De Roover zakte Antwerp met herwonnen vertrouwen naar Roeselare af. De rood-witte vertrouwensboost kreeg echter al snel een knak. Nog voor alle supporters hun zitje hadden gevonden knikte Steffen Ernemann een vrije trap van Jovan Stojanovic tegen de touwen. Ferhat Kaya, in de eerste minuut nog goed in de voeten duikend van Stojanovic, was kansloos.

Sterotiep Antwerp

Het betere combinatiespel kwam van de bezoekers, maar de Antwerpse  aanvallen via de flanken waren te sterotiep om Roeselare te verrassen. Kevin Oris, ex-Roeselare knikte het leer over doel, een kopbalvan Emmerik De Vriese raakte niet voorbij de vuisten van Dimitri Verhulst.

Halfweg de eerste helft kreeg Antwerp een nieuwe tik te verwerken. Met een perfect geplaatste vrije trap in de kruising gaf Ernemann Kaya een tweede  keer het nakijken: 2-0. Een zeer gevleide voorsprong voor de Rodenbachjongens, want voetballend was het zeker niet mooi wat de troepen van Nico Vanderdonck lieten zien. Efficiënt, dat wel.

Ernemann kreeg kort na de pauze twee mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de Deen, een jaartje uitgeleend door Zulte Waregem, stuitte twee keer op Kaya. Vooral bij de tweede parade moest de 24-jarige Turk alles uit de kast halen om een derde treffer te voorkomen.

De Roover speelde alles of niets met drie verdedigers en de ervaring van Darko Pivaljevic voor de jonge Yannick Put. Het leverde Antwerp echter niets op. Verder dan een afstandsschot van Alex Di Gregorio kwam het na rust niet meer.

Ademruimte voor Roeselare

Roeselare was in de slotfase nog dicht bij de 3-0, maar de poging van Sven De Rechter strandde op de paal. Dankzij de drie punten kunnen de West-Vlamingen terug wat vrijer ademen. Antwerp staat terug met de voetjes op de grond.