livLiverpool FC
eveEverton
1-0
1-1
Dirk Kuyt (pen) 68'
2-2
Datum: 16/01/2011 15:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Anfield Road
Liverpool en Everton delen de punten in de Merseyside-derby
Steven Lammens
| 0 reacties
Liverpool en Everton delen de punten in de Merseyside-derby
Foto: © SC

De zenuwen in Liverpool stonden strak gespannen in deze Merseyside-derby. In een aangename wedstrijd deelden de twee Liverpoolse ploegen de punten.

De eerste helft ging furieus van start met na tien seconden een kans via Fernando Torres, maar Tim Howard kon de meubelen redden voor de bezoekers. Liverpool nam de wedstrijd volledig in handen en kreeg een aantal kansjes via Dirk Kuyt en Raul Meireles, maar zonder gevaar. Op het half uur was het dan toch prijs voor The Reds. Een voorzet van Glen Johnson werd door Kuyt goed ingekopt, maar Howard kon nog redding brengen. In de rebound kon Kuyt nog is op doel schieten, maar Howard lag weer in de weg, tot de bal bij de vrijstaande Meireles kwam, die twijfelde geen seconde en schoot de bal staalhard in de winkelhaak. Everton kon daar maar weinig tegenover stellen. Een klein kansje via het hoofd van Marouane Fellaini  kon door Jermaine Beckford niet in het doel beslecht worden.

Na de rust kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamers en dat resulteerde in de eerste minuut al in de gelijkmaker. Sylvian Distin kon een hoekschop van Mikel Arteta in doel binnenkoppen. Liverpool meteen van slag en vijf minuten later werd Anfield Road helemaal stil. Na geklungel in de Liverpool-defensie kon Beckford profiteren en zo de tweede goal voorbij Pepe Reina binnenschuiven. The Reds moesten komen en iets na het uur kregen ze loon naar werken. Via een strafschopfout op Maxi Rodriguez kon Kuyt de bal naast Howard plaatsen en zo de bordjes terug op gelijke hoogte brengen. De thuisploeg ging op zoek naar de derde treffer en via Torres kwamen ze kortbij, maar zijn lopbal belandde op het dak van het doel van Howard.

Door deze puntendeling blijven de twee Liverpoolse ploegen zij aan zij met 26 punten in de Premier League. Voor Kenny Dalglish is nog steeds wachen op de eerste overwinning na zijn comeback als manager bij Liverpool.

Herbeleef Liverpool FC - Everton