Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Het Kuipje
Lierse doet gouden zaak in Westerlo
Fabian Morren

Lierse heeft een optie genomen op de halve finales in de Beker van België. In de heenwedstrijd van de kwartfinales won het team van Trond Sollied bij buur Westerlo met 1-2.

Lierse kende een droomstart. Al in de tweede minuut kopte Kris de Wree de bezoekers op voorsprong. De Pallieters konden echter geen vervolg breien aan dat goede begin. Westerlo nam de wedstrijd in handen, al waren de kansen eerder schaars. Iakovenko kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar trof de lat. Vlak voor de rust stelde Dieter Dekelver met een achterwaartse kopbal toch gelijk.

Na de rust ging Westerlo door op zijn elan. Vooral Paulo Henrique was zeer bedrijvig maar miste net het tikkeltje geluk om ook beslissend te zijn. Rachid Farssi liet dan weer onbegrijpelijk de 2-1 liggen. Lierse loerde op de counter. Vooral in de slotfase leverde dat enkele zeer scherpe counters op.

Wesley Sonck, die een matige wedstrijd speelde, lag mee aan de basis van de 1-2. De aanvaller bereikte zijn maatje Radzinski en de Canadees omspeelde simpel Yves De Winter. De thuisploeg herstelde zich niet meer van die opdoffer en in de slotminuten liet Cavens vanaf de stip de kans liggen om Westerlo helemaal uit te tellen.