Preud'homme, Alderweireld en Vertonghen winnen

Ajax heeft het vertrek van Luis Suarez goed verteerd. De ploeg van trainer Frank De Boer won met 0-3 bij NAC Breda. Ook Michel Preud'homme mocht vieren.

Ajax, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis, klom al in de dertiende minuut op voorsprong via Siem De Jong. Ook na de rust kon NAC de bezoekers niet bedreigen. Een owngoal van Penders deed de wedstrijd op slot en in extremis maakte Sulejmani er nog 0-3 van.

Michel Preud'homme zag Twente nipt winnen van Feyenoord. Gill Swerts zette de Rotterdammers kort na de pauze verrassend 0-1 voor. Brama en Bryan Ruiz bezorgden Twente in extremis de drie punten. Nacer Chadli speelde bij de club uit Enschede de hele wedstrijd.

In de stand komt Twente weer terug tot op één punt van leider PSV. Ajax volgt op zes punten van de koplopers.