Seedorf: "Van Bommel is luxe aankoop"

Maarten Van Bever
| 4 reacties
Seedorf: "Van Bommel is luxe aankoop"
Foto: © SC

Clarence Seedorf stond zes weken aan de kant met een blessure, maar afgelopen weekend opende de middenvelder van AC Milan de score in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Parma. De Nederlander droomt van de landstitel.

"Ik lag er een tijdje uit met een hamstringblessure, maar nu voel ik me weer goed", zegt Seedorf in gesprek met NUsport. "Dan is het lekker als je al vroeg in de wedstrijd scoort. Die overwinning hadden we na twee gelijke spelen hard nodig. De competitie is zwaar dit jaar. Clubs als Napoli en Lazio melden zich vooraan en van Inter komen we natuurlijk ook niet af."

Seedorf ziet kansen voor zijn club om dit seizoen de hegemonie van Inter te doorbreken. AC Milan ligt momenteel acht punten voor op de stadsrivalen, die nog wel een wedstrijd minder gespeeld hebben. "We hebben genoeg in huis om dat doel te bereiken, hoewel ik vind dat Inter kwalitatief een bredere selectie heeft. Maar voorlopig staan wij eerste en moet Inter maar zien dat ze bij blijven. We spelen binnenkort tegen elkaar, dat wordt een ouderwetse derby."

Seedorf is sinds kort niet meer de enige Nederlander bij AC Milan, dat in januari Mark Van Bommel en Urby Emanuelson aantrok. "We hadden opeens geen één middenvelder meer, allemaal geblesseerd. Als je dan Mark van Bommel kan binnenhalen, bijna gratis, dat is echt een luxe aankoop. Urby is een investering voor de toekomst,"aldus Seedorf.

Over zijn eigen toekomst zegt de 34-jarige middenvelder, die onlangs in verband werd gebracht met Ajax en enkele Bundesliga-clubs, het volgende: "Ik zit nu negen seizoenen bij Milan, volgend jaar wordt dat tien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties