Waarschoot
Lovendegem
Datum: 20/02/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 24
Lovendegem wint eenvoudig bij Waarschoot
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem wint eenvoudig bij Waarschoot
Foto: © SC

Een beetje kansarme derby waarbij de thuisploeg er nauwelijks in slaagde om de bezoekers onder druk te zetten. Na een vroege voorsprong kon Lovendegem zich zelfs veroorloven een resem kansen te missen.

De bezoekers namen direct het heft in handen en bij de eerste collectieve aanval was het al prijs. D’haemers stuurde Bouchaala diep en die bereikte perfect Van Waes. Autekie mocht zich meteen omdraaien. Amper twee minuten later stuurde D’haemers Van Geem door de buitenspelval maar die knalde naast. Wie een reactie verwachtte van Waarschoot kwam bedrogen uit. Het was Lovendegem dat de wedstrijd rustig controleerde. Pas na het halfuur kon de thuisploeg even dreigen toen een schot van Pauwels via Frederik Arnauw naast de paal gedevieerd werd. Op slag van rust kwam Autekie gepast uit om Dolleslaegers af te stoppen.

Onmiddellijk na de koffie verscheen D’haemers alleen voor Autekie maar besloot op de thuisgoalie. Een vlam van Kesikbas werd nog net van de lijn geveegd en Van Geem vergat af te werken. Lovendegem bleef de wet dicteren al lieten Kesikbas en Van Geem wenkende kansen aan zich voorbijgaan. De eerste kans voor Waarschoot kwam er pas na een 25-tal minuten in de tweede helft maar Cools strandde op een attente De Paepe. Aan de overzijde had Autekie meer dan de handen vol op pogingen van Van Geem, Madou en Van Waes.

Waarschoot: Autekie, Lippens (46’ Van De Velde), Jacquemain (88’ Lammens), Thomas Arnauw, Jacobs, Frederik Arnauw, Moreels, Cools (78’ Sander Pauwels), Notte, Minnaert, Jef Pauwels.

Lovendegem: De Paepe, Bouchaala, Diop, Madou, Van Waes, Dolleslaegers, D'haemers (73’ Verbelen), Van Geem, Kesikbas (84’ Van Overschelde), Martens, Sucaet.

Doelpunt: 9’ Van Waes 0-1.

Geel: Notte, Pauwels, Martens en Diop