Eendracht Opstal
Maldegem
Datum: 20/02/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Topmatch tussen Opstal en Maldegem eindigt onbeslist
Gentil Dossche
| 0 reacties
Topmatch tussen Opstal en Maldegem eindigt onbeslist
Foto: © SC

De competitietopper van de week is geëindigd op een billijk gelijkspel dat ongetwijfeld de toeschouwers liet genieten. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en de match bleef voortdurend spannend.

Maldegem toonde meteen de ambities en Sander De Batselier had een superreflex nodig op een kopbal van Bjorn Baes (2’). Opstal reageerde direct met een vlam van Thomas Moerman die door Ruben Damme nog in hoekschop kon worden gewerkt. Khalid El Boudati trapte de corner op de voet van Kevin Harnie en het thuispubliek mocht juichen (9’). Opstal ging door op zijn elan en Jeffrey De Vlieger had een beenveeg nodig op een vlam van Dimitri De Maeyer (25’). Aan de overzijde moest De Batselier plat bij een vrije trap van Steven Van Hee (31’). De thuisploeg nam terug het overwicht met schoten van Moerman en El Boudati die echter de goede richting misten. Een capriolerende voorzet van Jeffrey Van Rie viel voor de voet van Bjorn Baes en de bordjes hingen gelijk (42’). Amper was Opstal van de schok bekomen of de thuisploeg slaakte een zucht van verlichting toen Baes een voorzet van Sven Derycke op de paal devieerde (44’).

Ook na de pauze bleef het tempo hoog en de kansen volgden elkaar op. Stef Mertens geraakte niet voorbij De Vlieger (49’) en Harnie kopte een hoekschop nipt over de lat (52’). Moerman verlengde een voorzet te zwak op De Vlieger en de vrijstaande Baes vond De Batselier op zijn weg (53’). Van Rie nam de thuisgoalie zwaar op de korrel maar die plooide niet (59’). Even later ging De Batselier gepast in de voeten van de bezoekende kapitein. El Bodmossi rolde de rechterflank op maar zijn voorzetschot kon noch door Mertens, noch door Farino Steenhuyzen in doel worden verlengd (63’). Aan de overzijde ging De Batselier goed plat op een loeier van Steven Van Hee (71’). Bij een snelle counter schoof Mertens de bal voorbij De Vlieger. Sander Renson kon het leder nog net voor de lijn wegwerken (74’). Steenhuyzen miste de goede richting en Joachim Van Hoomissen knalde op De Vlieger (86’).

Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, Mertens (77’ Van Hoomissen), Moerman (60’ Steenhuyzen), Karamanis (Meert 81’), Haegeman, El Boudati, Harnie, Saerens.

Maldegem: De Vlieger, Damme, Baert (65’ De Smet), Bulens, Van Hee, Calsijn, Baes (77’ Van Akker), Cools, Van Rie, Renson, Derycke.

Doelpunten:9’ Harnie 1-0; 42’ Baes 1-1

Kaarten: geel: 47’ Baert