Wuytens veroorzaakt strafschop

Melissa Maes

Zondagmiddag zijn drie wedstrijden afgewerkt in de Nederlandse Eredivisie. Hoogstaand voetbal was er niet te zien, maar er werd zeker wel gescoord.

FC Groningen – Heracles Almelo

De wedstrijd tussen FC Groningen en Heracles Almelo werd een doelpuntenspektakel. De openingstreffer was voor Dusan Tadic van Groningen. Niet veel later kon het 2-0 staan, maar Andreas Grangvist schoot een strafschop over doel. In de laatste vijf minuten van de eerste helft stak Heracles een tandje bij en werd het zowaar 1-2. Everton en Samuel Armenteros schrijven de doelpunten op hun naam. In de tweede helft ging Heracles op zijn elan verder, opnieuw Everton en Almenteros scoren. De match eindigt op 1-4.

FC Utrecht – Roda JC

In de wedstrijd tussen FC Utrecht en Roda JC werd er tweemaal gescoord. Na ruim een halfuur spelen maakte de Belg Jan Wuytens(foto) een overtreding op Willem Janssen in het strafschopgebied. Mads Junker trapte de strafschop zonder problemen  voorbij Michel Vorm. Roda JC had de wedstrijd onder controle tot de laatste tien minuten van de wedstrijd. De inzet van Leon de Kogel werd beloond door de gelijkmaker.

Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord wint zuinig op het veld van Heerenveen. Pas twaalf minuten voor tijd kon Luc Castaignos eindelijk oprukken naar de goal van Heerenveen. Zijn steekbal naar Kelvin Leerdam was geen succes, maar de bal bleef in de zestien hangen waarop de 19-jarige aanvaller zelf de bal over de doellijn kon trappen.