kvkKV Kortrijk
Germinal Beerschot
Datum: 09/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
Custovic sleept gelijkspel uit de brand
Fabian Morren
| 0 reacties
Custovic sleept gelijkspel uit de brand
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft op de valreep een punt gepakt bij KV Kortrijk. Adnan Custovic scoorde een minuut voor affluiten de gelijkmaker.

Kortrijk had wat goed te maken na de kansloze 3-0-nederlaag bij Westerlo. Toch was er in de eerste helft van een revanche maar weinig te merken bij de thuisploeg. Kansen waren er langs beide kanten nauwelijks en het tempo lag zeer laag. Bovendien liep het ook in de passing bij beide ploegen regelmatig fout. Zo werd een eerste helft om zo snel mogelijk te vergeten.

Ook in de tweede helft ging het tempo aanvankelijk niet echt de hoogte in, maar Kortrijk mocht na bijna een uur spelen toch juichen. Messoudi zette Rnic in de wind en verraste iedereen met een laag voorzet-schot.

Germinal Beerschot kreeg een unieke kans om snel weer langszij te komen. Na een overtreding van Capon op Mikulic wees ref Loeman naar de stip. Vaste strafschopnemer Kagelmacher zag zijn penalty echter gered worden door Verbauwhede.

Verbauwhede hield Kortrijk nadien nog overeind op pogingen van Mats Rits en Adnan Custovic. Germinal Beerschot bleef in de slotfase aandringen. Een poging van Rnic strandde op de paal. De gelijkmaker kwam er een minuut voor affluiten. Een fel gecontesteerde vrije trap van Custovic week af op de muur en verdween voorbij Verbauwhede binnen.

Herbeleef KV Kortrijk - Germinal Beerschot

Vooraf