wbeSK Beveren
lomLommel SK
Datum: 15/05/2011 15:00
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren boekt tweede thuiszege op rij
Bart De Wilde
| 0 reacties
Waasland-Beveren boekt tweede thuiszege op rij
Foto: © SC

Waasland-Beveren boekte tegen Lommel haar tweede thuiszege op rij. De ploeg haalt zeven op negen en doet volop mee voor promotie.

In een eerste helft die bol stond van de overtredingen kwam Waasland-Beveren in het openingskwatier op voorsprong dankzij een afstandsschot aan de rand van de zestien meter. Lommel United kreeg een bal niet weg uit de eigen baklijn en Spencer Verbiest schoot de bal voorbij Lommel-doelman Jelle Eyckens.

Beide ploegen hadden nog een aantal kansen om de score te veranderen. Thomas Azevedo schoot een bal nipt naast en Robin Henkens kreeg de bal niet binnen het doelkader na een mooie aanval over rechts. Bjorn De Wilde had nog de grootste kans voor de thuisploeg, maar de spits kopte de voorzet van Rachid Bourabia naast.

Veel ritme zat er niet in het spel door de vele overtredingen van beide elftallen en foutieve passes. Op het einde van de eerste helft claimde Lommel nog een strafschop nadat Azevedo werd neergehaald. De flankspeler had verzorging nodig, maar kon toch verder.

Na de koffie kozen beide ploegen voor de aanval. Eerst had de thuisploeg nog een aantal kanjes, maar het was Lommel dat op gelijke hoogte kwam. Jason Oost omspeelde Michael Clepkens en kon de bal binnentikken in leeg doel. Er was wel een buitenspelgeurtje aan de gelijkmaker.

Lommel zette na de goal meteen druk naar voor en ging voor die tweede goal, maar het was Waasland-Beveren dat opnieuw op voorsprong kwam. Bourabia speelde Joachim Van Damme mooi vrij met een lange bal en die laatste faalde niet oog in oog met doelman Eyckens.

Invaller Hans Vanaken had tien minuten voor tijd nog een grote kans om Lommel United opnieuw op gelijke hoogte te brengen, maar Clepkens, de beste doelman in tweede klasse, pakte uit met een knappe redding en hield zijn ploeg op voorsprong.

Een sterke Kristof Snelders kreeg nog een applausvervanging in de toegevoegde tijd. Waasland-Beveren won ook haar tweede thuiswedstrijd en boekt een zeven op negen. Dirk Geeraerd en zijn mannen doen volop mee voor promotie. Lommel blijft met een nul op zes achter met een kater. 

Herbeleef SK Beveren - Lommel SK

2e - promotie

 Speeldag 3