Speeldag: Finale (T)
Stadion: Jan Breydel
Westerlo wint play-off II na gelijkspel tegen Cercle Brugge
Bart De Wilde

Westerlo speelde met een b-elftal gelijk op het veld van Cercle Brugge(2-2). De ploeg van Jan Ceulemans wint play-off II en mag zich nu opmaken voor Club Brugge.

Cercle Brugge probeerde in de aanvangsfase druk te zetten op de verdediging van Westerlo, maar creëerde weinig doelgevaar. William Owusu trapte de beste kans pal op Westerlo-doelman De Winter.

Westerlo, dat met een b-elftal speelde, was daarentegen superefficiënt. Uit een van de weinige kansen voor de ploeg uit de Kempen bracht Daniel Chavez de bezoekers op voorsprong. De ex-speler van Club Brugge trapte een pass van Lens Annab binnen.

Nadien gingen de kopjes hangen bij Cercle Brugge. Dat is niet geheel onlogisch want de jongen van Bob Peeters moesten nu vijf doelpunten maken om het tij te keren.

Even hoop
Bob Peeters probeerde in de tweede helft de bakens te verleggen. Hij voerde in de eerste tien minuten drie wissels door. Eén van de invallers, Kristof D’haene, bracht Cercle Brugge met nog een halfuur te spelen op gelijke hoogte. Nadat Owusu zijn schot miste, devieerde D’haene de bal in doel.

Cercle rook bloed en trok naar voor. Oleg Jasjtsjoek maakte de 2-1 voor Cercle. Nadien probeerde de thuisploeg de score nog uit te breiden, maar de lange ballen richting Dominic Foley en Owusu brachten niet veel op.

Een paar minuten voor tijd was de hoop dan volledig weg bij Cercle Brugge. Annab werd alleen voor Jo Coppens afgezonderd door de ingevallen Paulo Henrique en faalde niet.

Westerlo mag zich verdiend op basis van beide wedstrijden opmaken voor de confrontatie met Club Brugge. De ploeg uit de Kempen is wel al zeker van Europees voetbal doordat ze zondag de finale speelt van de Beker van België.