Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Lommel mag nog dromen van eerste
Steurbaut Kersten

Lommel United houdt nog een waterkansje over op de promotie naar eerste klasse. Het zwalpende Eupen werd aan de Gestelse Dijk met 4-1 over de knie gelegd.

Lommel had voor de start van de wedstrijd nog een waterkansje op de promotie naar eerste, al moest er dan wel gewonnen worden. Franky Van der Elst zag zijn ploeg gretig starten en verdiend op voorsprong komen. Guy Dufour, volgend seizoen Standard, strafte een foutje in de Eupense verdediging af: 1-0.

De thuisploeg bleef echter niet bij de les. Een blunder van doelman Jelle Eyckens werd genadeloos afgestraft door Espinal. Eupen kreeg in de eindronde echter al dertien doelpunten binnen in vier wedstrijd en zag Lommel nog voor rust op voorsprong klimmen. Dufour werkte tot woede van de bezoekers een vrije trap heel snel tegen de netten. Het Eupense protest mocht niet baten.

In de tweede helft controleerde Lommel eenvoudig de wedstrijd. Robin Henkens en Cerigioni maakten er nog 4-1 van. De Lommelse spelers dropen teleurgesteld het veld af, maar dankzij de zege van Waasland-Beveren tegen Bergen (3-2) behoudt Lommel nog een kans op de promotie naar eerste.