Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Freethiel
Bergen geeft zege uit handen in laatste minuten
Melissa Maes

Bergen is nog steeds niet zeker of het promoveert naar eerste klasse. In de allerlaatste minuten haalde Waasland-Beveren de overwinning binnen.

Bergen begon zeer sterk aan de wedstrijd, maar liet de zege in de allerlaatste minuut uit handen glippen. Waasland-Beveren geloofde heel de wedstrijd in minstens een gelijkspel en werd beloond voor de inspanningen: 3-2.

De eerste helft is gemakkelijk samen te vatten. Bergen was te sterk voor thuisploeg Waasland-Beveren. In de eerste minuut maakte Jérémy Perbet al de openingsgoal en die score veranderde niet in de eerste periode. De verdediging van de Franstaligen was te sterk voor de inspiratieloze thuisploeg.

Een ander verhaal kregen we te zien in de tweede periode. Het was nog even zoeken voor Waasland-Beveren, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er dan ook na twintig minuten dankzij Kristof Snelders.

Ruim vijf minuten later was het scenario opnieuw in het voordeel van de bezoekers. Mustapha Jarju, omringd door enkele Waaslanders voor het doel, vond toch een gaatje om de 1-2 binnen te trappen.

Waasland-Beveren gaf niet op en voerde de druk nog wat meer op. Die inspanningen werden beloond: in de allerlaatste minuten bezweken de bezoekers dan toch voor het schot van doelman Michael Clepkens en een minuut later zorgde Rachid Bourabia voor de 3-2.

Het was een uiterst aangename wedstrijd om te volgen en het blijft afwachten tot de laatste speeldag wie naar eerste klasse komt. Bergen en Waasland-Beveren hebben nu samen tien punten.