Stadion: Freethiel

Herbeleef SK Beveren - Bergen (2e - promotie)

Volg de match tussen SK Beveren en Bergen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De promotie voor Bergen ligt binnen handbereik. Bij winst verzekert de club uit Henegouwen zich van promotie naar eerste klasse. De doelpunten moeten komen van aanvallers Mustapha Jarju, Jérémy Perbet en Tim Mattyss.

Waasland-Beveren moet op zijn beurt gaan voor de winst. Bij een zege komen ze met tien punten op gelijke hoogte van Bergen. Dan wordt donderdag alles beslist in de laatste wedstrijd, waar de Waaslanders het opnemen tegen Eupen.
Waasland-Beveren: Clepkens Michael, Lardenoit Kristof, Verbiest Spencer, Veldeman Guy, Jacobs Steven, Kielo-Lezi Jean-paul, Snelders Kristof, Van Damme Joachim, Masureel Jan, De Wilde Bjorn, Bourabia Rachid.
Bergen: Berthelin Cedric, Lepicier Maël, Debisschop Mathieu, Jarju Mustapha, Van Imschoot Tom, Matumona Zola, N'Diaye Mamatou , Matthys Tim, Perbet Jérémy, Timmermans Nicolas, Sapina Jérémy.
1
Met enkele minuten vertraging is de wedstrijd dan toch gestart. De stewards moesten ballonnen van het veld halen.
2

Goal
Doelpunt van Jérémy Perbet (Onbekend Onbekend)
Nog maar net aan het spelen en Perbet opent de score. Het ideale scenario voor Bergen dat nu een stap dichter bij de promotie staat.
3
Eerste kansje voor de thuisploeg. De vrije trap levert geen enkel gevaar op.
7
De druk blijft van de bezoekers komen. Van Imschoot heeft de bal goed aan de voet, maar zijn schot gaat over doel.
10
De vrije trap van Masureel geraakt niet ver genoeg om zijn ploegmaats te bereiken. Waasland-Beveren weet niet goed wat te doen tegen de druk van Bergen.
12
Tweede hoekschop voor Bergen. De actie lijkt ongevaarlijk tot Zola zijn voet nog net tegen de bal krijgt, maar die gaat net over.
15
Waasland-Beveren komt wat meer in de wedstrijd. Toch vindt het geen inspiratie om iets voor doel van de tegenstander te brengen.
20
Bijna de 0-2 na een vrije trap. Clepkens duwt de bal in hoekschop. Die corner levert niets op.
22
 Gele kaart voor Jérémy Sapina

23
Eerste hoekschop voor de thuisspelers. De bal gaat veel te hoog en te ver om goed op te vangen.
26
Knappe actie van Bergen, maar de laatste man krijgt de bal niet in doel. Zola probeert dan nog eens van ver, maar de bal gaat nipt voorlangs.
29
Tweede hoekschop voor Waasland-Beveren. Sapina houdt de bal uit de buurt van het doel. Nieuwe corner, maar Berthelin is bij de les en bokst het gevaar weg.
30
Reuzekans voor Bergen op de counter. Clepkens houdt zijn ploeg recht en de Franstaligen krijgen opnieuw een hoekschop die niets oplevert.
33
Matthys zet voor naar Jarju en die besluit de bal op de lat. Bergen behoudt het overwicht, Waasland-Beveren wil wel, maar kan niet.
37
Bijna de 1-1! Lepicier kan de bal net nog over doel wegtrappen. De corner van de thuisploeg is zonder gevaar.
40
 Gele kaart voor Nicolas Timmermans

45
De spelers lijken te verlangen naar het kwartiertje rust. De laatste vijf minuten leverden niets meer op.

Scheidsrechter
Rust
Bergen kwam heel vroeg in de match op voorsprong. Perbet opende de score na één minuut en dertig seconden spelen. De bezoekers bleven voor de meeste aanvallen zorgen, Waasland-Beveren probeerde wel, maar kon slechts één keer goed dreigen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten. Kan Waasland-Beveren een goede aanval opbouwen of gaat Bergen de score verdubbelen?
48
Bijna 0-2 en opnieuw Perbet die vroeg wou scoren. De bal ging net naast het doel van de thuisploeg.
50
De Wilde maakte een kansje om een vrije trap in doel te werken, maar Lepicier en Berthelin doen hun werk goed.
55
De thuisploeg lijkt beter uit de kleedkamer gekomen, toch kan het nog niets forceren.
58
Veldeman trapt een vrije trap recht in de handen van Berthelin. De wedstrijd is nu minder boeiend dan in de eerste helft. Er zijn veel schoonheidsfoutjes te zien.
65

Goal
Doelpunt van Kristof Snelders (Onbekend Onbekend)
Het doelpunt hing in de lucht. Snelders zorgt ervoor dat Bergen nog even moet wachten om de promotie te vieren.
67
 Gele kaart voor Mathieu Debisschop

73

Goal
Doelpunt van Mustapha Jarju (Onbekend Onbekend)
Jarju is door enkele spelers van Waasland-Beveren omringd maar vindt toch een plekje om zijn bal in het doel te spelen.
75
Nog een kwartier te spelen. Waasland-Beveren zet de nodige druk om de score opnieuw gelijk te zetten. Kan Bergen bijna feest vieren of gaat het met een vervroegde kater richting thuisbasis?
80
De thuisploeg blijft druk uitoefenen maar geraakt niet door de verdediging van Bergen.
84
Kansje voor De Wilde, maar die kopt de bal ruim naast doel. Voor Bergen worden het de langste vijf minuten ooit.
85
Reuzekans voor Perbet die gemakkelijk voorbij de verdediging komt. Zijn schot werd afgeblokt door Clepkens.
88
Dé kans op de gelijkmaker. De bal raakt niet verder dan de lijn, het blijft bibberen voor de bezoekers.