Vandendriessche: "Profiteren van de euforie"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Vandendriessche: "Profiteren van de euforie"
Foto: © SC

De promotie van Bergen was zondag het startschot voor een heus volksfeest. Keeperstrainer Francky Vandendriessche ging mee voorop in de festiviteiten. “We moeten volgend jaar doorgaan op deze euforie.”

Niet alleen spelers raakten hun halve garderobe kwijt na de pitch invasion van de rood-witte supportersmassa uit Bergen. Ook Vandendriessche moest eraan geloven. De ontlading was dan ook gigantisch.

Derde keer
“We hadden al twee keer de kans op promotie. Nu was het erop of eronder. Gelukkig was het derde keer, goede keer. Bergen was dit seizoen de betere ploeg. Dat ticket voor eerste klasse is dan ook meer dan verdiend.”

“In de tweede helft vreesden we nog even voor een scenario zoals in Beveren”, geeft Vandendriessche toe. “We hadden het tien minuten heel moeilijk. Alle spelers zijn ook heel vermoeid na een lang seizoen, maar we zijn er in geslaagd om het evenwicht te herstellen.”

Kwalitatief heeft Bergen een degelijke basis voor eerste klasse. “Maar we hebben nog veel werk en het zal snel half juni zijn. Of die korte onderbreking ons parten zal spelen? We moeten profiteren van de euforie die er nu heerst.”

Schoenen van de president
“De president heeft er heel veel zin in. Ik had de voorbije dagen niet graag in zijn schoenen gestaan. Hij heeft er zoveel geld ingepompt dat een mislukking een catastrofe  zou zijn. Ik ben dan ook enorm blij voor hem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties