Voorzittersverkiezing FIFA gaat gewoon door

Melissa Maes
| 6 reacties
Voorzittersverkiezing FIFA gaat gewoon door
Foto: © SC

De voorzittersverkiezing van de Wereldvoetbalbond gaat woensdag gewoon door in Zürich. De Engelse voetbalbond had nochtans gevraagd om de stemming uit te stellen, maar dat is in de voormiddag door het FIFA-congres verworpen met 172 stemmen tegen 17.

Joseph Blatter is de enige kandidaat om bij de verkiezing van woensdagnamiddag zichzelf op te volgen. De FIFA zit verwikkeld in een diepe crisis door verschillende beschuldigingen van corruptie. De Duitse voetbalbond vraagt dan ook om de toekenning van het WK 2022 aan Qatar opnieuw te onderzoeken.

“We weten allemaal dat het schip van de FIFA in zwaar en troebel water verkeert. We moeten het schip opnieuw op de juiste koers brengen, en de verantwoordelijkheid om dat te doen is mijn taak als kapitein. Maar dat kan ik enkel met jullie steun. De 208 federaties van de FIFA die hier verzameld zijn, jullie zijn de eigenaar van de Wereldvoetbalbond”, verklaarde Blatter.

“Ik ben er zeker van dat we de problemen binnen de FIFA kunnen oplossen. Maar ik vraag respect, discipline, fair-play, eenheid, solidariteit en ten slotte ook vertrouwen.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties