Bayern haalt opgelucht adem na goal in blessuretijd

Sam Soetaers
| 11 reacties

Een doelpunt in blessuretijd van de wedstrijd zorgt voor Bayern München voor een wereld van verschil. Dortmund had best ook minstens een doelpunt kunnen gebruiken want het ging onderuit in Hoffenheim.

Wolfsburg en Bayern München speelden geen grootste wedstrijd. Bayern, waar Van Buyten pas in de slotfase mocht invallen, kende geluk wanneer een geldig doelpunt van Patrick Helmes werd afgekeurd voor buitenspel. De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar in de blessuretijd schoot Luiz Gustavo de bal onder doelman Benaglio binnen. De opluchting bij Bayern was groot na het laatste fluitsignaal.

Dortmund heeft verrassend verloren bij Hoffenheim. De thuisploeg kende een droomstart met een goal van Salihovic al na negen minuten spelen. De Duitse landskampioen moest alle registers opentrekken en was over de hele wedstrijd bekeken ook wel de betere ploeg. Alleen stond de afwerking bij Dortmund niet op punt. Zo start Dortmund het seizoen met een 3 op 6.

Voor de fans van Schalke was het wel een heerlijke zaterdagmiddag. Onder meer door drie doelpunten van Huntelaar won Schalke met 5-1 van FC Köln. Hamburg speelde 2-2 gelijk tegen Hertha Berlijn en zowel Hannover 96 als Mainz wonnen met 1-2 van respectievelijk Nürnberg en Freiburg.