Fenerbahçe wil degraderen naar tweede klasse

Jarryd Naegels
| 34 reacties
Fenerbahçe wil degraderen naar tweede klasse
Foto: © SC

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft Fenerbahçe gebannen uit de Champions League. Ook in beroep bleef de bond bij haar besluit. De club reageert woest op die beslissing. "Ze willen ons kapot krijgen."

Vicevoorzitter Ali Koç ziet een complot. "Men wil Fenerbahçe kleineren. Het is de bedoeling om deze club kapot te krijgen. Het is een belachelijke beslissing."

"Onze spelers hebben inmiddels te kennen gegeven dat ze in tweede klasse aan de slag willen gaan", zegt het bestuurslid. "We gaan daar dan ook de vraag indienen of dit mogelijk is."

Ook bestuurslid Nihat Özdemir (foto) deelt die mening. "Als de TFF denkt dat we wedstrijden hebben vervalst, dan moeten ze ons maar in tweede klasse laten spelen", klinkt het. "Ik vraag hen zelfs om dat te doen."

De club wil daarmee haar onvrede aantonen dat Fener niet toegelaten is in de Champions League. Trabzonspor nam de plaats in van de landskampioen omdat die verdacht werden van wedstrijdvervalsing.

"Dit is een poging van Fenerbahçe om de de supporters en het volk op te hitsen", zegt de TFF. "Het is verbazingwekkend wat ze allemaal zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties