Courtois: "Valencia is te pakken achteraan"

Jarryd Naegels
| 34 reacties
Courtois: "Valencia is te pakken achteraan"
Foto: © SC

Volgens doelman Thibaut Courtois moet Racing Genk in zijn kansen geloven tegen Valencia. Het voorbije weekend stond het sluitstuk onder lat bij Atletico Madrid op bezoek bij Valencia. "Genk is niet kansloos."

Courtois ging met Atletico Madrid 1-0 kopje onder in Mestalla. Morgenavond komt de Spaanse topclub op bezoek in de Cristal Arena. "Genk moet in zijn kansen geloven", zegt Courtois in Het Nieuwsblad.

"Valencia mag je niet laten voetballen", waarschuwt de goalie. "Dan tikken ze je helemaal uit. Het is ook opletten geblazen voor hun aanvallend compartiment. Die Soldado is bijvoorbeeld heel goed. Hij scoorde vier goals in twee matchen."

"Genk kan wel het geluk hebben dat ze onderschat worden door Valencia", gaat Courtois verder. "Maar ze moeten vooral in hun eigen kunnen geloven. De verdediging van Valencia doet soms rare dingen. Er ligt veel ruimte in de rug van de flankverdedigers omdat ze aanvallend denken."

"De communicatie achterin is ook niet optimaal", weet de ex-speler van Genk. "Ze laten vaak steken vallen. Achteraan gebeuren daar regelmatig rare dingen."

De Limburgers kunnen dinsdag alvast rekenen op Elyaniv Barda. De aanvaller is helemaal hersteld van zijn blessure. Voor Kevin De Bruyne komt de partij nog te vroeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties