"Rode Duivels zijn nog niet rijp"

Fabian Morren
| 35 reacties
"Rode Duivels zijn nog niet rijp"
Foto: © SC

De Rode Duivels werden gewogen en te licht bevonden door Duitsland. Philippe Collin, technisch directeur van de KBVB, toont zich echter mild. “We missen ervaring.”

“Dinsdag hebben we tegen een van de beste ploegen van de wereld gespeeld”, vertelt hij in de kranten. “Gedurende een halfuur hebben we iets getoond, goed voetbal gebracht. Dan zijn we op de klasse van de Duitsers gebotst. We hebben een lesje gekregen in hoe modern voetbal gespeeld moet worden.”

Collin ziet nog een groeimarge. “Deze groep mist ervaring, ze zijn vandaag nog niet rijp. Een ploeg is doorgaans pas op haar sterkst wanneer de gemiddelde leeftijd 26 jaar is. Bij ons is dat vandaag nog geen 24 jaar. We hebben dus nog vele progressiemarge. Alleen vind ik dat de groep vandaag te smal is. De basis wordt gevormd door 4 à 5 spelers en dat is té weinig. Stel dat één van die vijf er niet bij is, dan hebben we een probleem.”

Wilmots
Collin hoopt dat Marc Wilmots als assistent-bondscoach aan boord blijft voor het WK 2014. “Het contract loopt binnenkort af. We hebben elkaar begin september een eerste keer gesproken. Over de sportieve zaken. Marc heeft aangegeven door te willen gaan als assistent-bondscoach. We hebben afgesproken elkaar deze maand terug te zien om ook over de financiële kant te praten”, zegt Collin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties