Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Daknam
Lokeren op schema voor finaleplaats
Tomas Taecke

Lokeren heeft Lierse in eigen huis met het kleinste verschil geklopt. Een doelpunt van Taravel zorgde ervoor dat de Waaslanders straks met een bonus naar het Lisp trekken. Lierse moet andermaal een achterstand goedmaken wil het voor de vierde keer in de geschiedenis naar de Heizel.

Tomas Taecke in Lokeren

Gekwalificeerd voor de finale is Lokeren zeker niet, toch kan het straks met een mooie bonus de terugwedstrijd in Lier aanvangen. Na een slappe evenwichtige eerste helft scoorde Taravel kort na de pauze met het hoofd. Na de openingstreffer kreeg de thuisploeg de betere kansen, maar de minieme voorsprong bleef ongewijzigd.

Bij Lierse werd de rouwende Sonck uit de basiself gelaten, Vandooren vierde zijn wederoptreden. Huysegems moest voorin voor de doelpunten zorgen. De openingsfase was gelijkopgaand, toch dreigde Lokeren het eerst. Een kopbal van Taravel werd van de lijn gekeerd, Kawashima reageerde goed op een vrijschop van De Bock.

Vooral Lokeren ging op zoek naar een vroeg doelpunt, maar echt grote kansen bleven uit. Lierse kon enkel antwoorden met een zwak schot van Elgabas. Op het halfuur kwam een bezoekend doelpunt bijna uit de lucht vallen. Maric trapte een vrijschop vanop grote afstand rechtstreeks naar doel, de bal spatte uiteen tegen de paal. In de nabeurt trapte Bidaoui nog eens in de armen van Lazic.

Lierse trok het laken beetje bij beetje naar zich toe, maar was net als Lokeren niet bij machte om kansen af te dwingen. Na een slappe eerste helft was de stand bij de rust nog ongewijzigd.

Taravel scoort vlak na de pauze

Na de pauze puurde Lokeren uit de eerste bal tussen de palen meteen een doelpunt. Galitsios schilderde een vrijschop op het hoofd van Taravel, die doelman Kawashima geen kans liet (1-0). Enigszins licht gevleid kwam Lokeren op het uur op voorsprong. Chris Janssens reageerde door Sonck de wei in te sturen voor Huysegems. De spits kon meteen tegenprikken, maar werd onterecht teruggefloten door Delferière wegens buitenspel.

Na het openingsdoelpunt controleerde Lokeren de partij. De Waaslanders kwamen geregeld opzetten, maar waren onzorgvuldig vanaf de grote rechthoek. Vandooren zorgde ondertussen met een omhaal voor het enige bezoekende gevaar. Tien minuten voor tijd was Mokulu slechts centimeters verwijderd van een tweede doelpunt. De aanvaller nam een flankvoorzet ineens op de slof, maar de kruising bood uitkomst. Lierse kroop door het oog van de naald met nog tien minuten op de klok.

In de slotfase ging Lokeren resoluut voor een tweede treffer. Leko zette knap voor, de inlopende Mokulu kopte maar net naast. Aan de overzijde kreeg Lierse vlak voor affluiten een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Vandooren kon van dichtbij vrij inkoppen, maar mikte naast. Lierse kwam verder niet meer in de buurt van Lazic en moet bijgevolg fel aan de bak in de terugwedstrijd op het Lisp.