Arsenal houdt schietoefeningen tegen Blackburn Rovers

Thomas De Block
| 4 reacties

Arsenal heeft een makkelijke namiddag beleefd tegen Blackburn. The Gunners, met Vermaelen negentig minuten op het veld, wonnen met 7-1. Van Persie was met drie doelpunten en twee assists één van de uitblinkers.

Al in de tweede minuut kwam Arsenal op voorsprong. Op aangeven van Walcott kon Van Persie de 1-0 binnentikken. Voor de Nederlander was het zijn honderdste competitiedoelpunt uit zijn carrière.  Op het half uur kwam Blackburn gelijk. Pedersen maakte er met een prachtig gekrulde vrije trap 1-1 van.

De reactie van Arsenal liet niet lang op zich wachten en bracht de wedstrijd meteen in een beslissende plooi.  Eerst scoorde Van Persie opnieuw na een assist van Walcott. Enkele minuten later stuurde Van Persie met een prachtige doorsteekbal Oxlade-Chamberlain op weg naar de 3-1.

Nog voor de rust was Thomas Vermaelen dichtbij een vierde treffer voor Arsenal. Zijn schot strandde op de paal. Ondertussen begon het er voor Blackburn steeds slechter uit te zien en nog voor het verstrijken van de eerste helft diende het met tien verder te gaan na een doodschop van Givet op Van Persie. De Nederlandse spits kwam met de schrik vrij.

In de tweede helft werd het doelpuntenfeestje van Arsenal gewoon voortgezet. Eerst scoorde Arteta de 4-1 na een slecht weggewerkte hoekschop. Oxlade-Chamberlain zorgde voor de 5-1, na alweer een knappe assist van Walcott. En de lijdensweg van Blackburn was nog steeds niet voorbij.

Op het uur maakte Van Persie zijn derde doelpunt van de middag op aangeven van de Fransman Coquelin. Arsenal verzuimde daarna om de score nog groter te laten oplopen, maar in de slotfase mocht ook Henry delen in de vreugde.

Op aangeven van wie anders dan Van Persie scoorde de ingevallen Fransman het zevende doelpunt voor de thuisploeg. Uiteindelijk bleef het bij 7-1 waardoor Arsenal (tijdelijk) in de top vijf komt, weliswaar op grote achterstand van de twee leiders uit Manchester. Blackburn moet zich stilaan zorgen beginnen maken.