Juventus wint van Catania

Andrea Doino
| 3 reacties

Juventus heeft met 3-1 van Catania gewonnen en staat weer eerste in de Serie A. De club uit Turijn heeft de overwinning vooral te danken aan een uitstekende Andrea Pirlo, maker van het tweede doelpunt.

Catania kwam al vroeg op voorsprong. Na vier minuten maakte Pablo César Barrientos de openingstreffer met een knap afstandsschot. Juventus was dus meteen op achtervolgen aangewezen. Andrea Pirlo maakte de verdiende gelijkmaker voor de rust. Il Regista krulde een vrije trap heerlijk binnen.

In de tweede helft kon Juventus pas afstand nemen van Catania na een rode kaart van Marco Motta in de 65e minuut. Een kwartier voor tijd kopte Giorgio Chiellini de 2-1 binnen. Fabio Quagliarella zorgde voor de 3-1-eindscore.

Volgende week staat de topper tegen AC Milan op het programma, dat tweede staat. Juventus is de enige ploeg in de Serie A dat nog geen duel heeft verloren.