Twente winnaar van het weekend

Andrea Doino
| 0 reacties
Twente winnaar van het weekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het verlies van AZ en PSV heeft Twente een uitstekende zaak gedaan in de Eredivisie. Het won met 1-4 van Vitesse en verkleint de achterstand met de koplopers tot drie punten.

Onze landgenoot Nacer Chadli speelde tegen Vitesse een sterke partij. Hij was de maker van het vierde doelpunt. Twente-coach Steve McClaren stelde dezelfde ploeg op als afgelopen donderdag in de Europa League. Toen werd er met 1-0 gewonnen van Steaua Boekarest.

Twente-speler Leroy Fer opende na zes minuten de score. De ex-speler van Feyenoord knalde de bal hard in doel. Vitesse kwam daarna beter in de partij. Wilfried Bony, die pas terug is van de Africa Cup met Ivoorkust, had pech bij zijn poging. De bal strandde op de paal.

Even later floot scheidsrechter Pieter Vink geen penalty toen de Ivooriaan werd omvergeduwd door Twente-speler Peter Wisgerhof. Op het uur verdubbelde De Jong de score voor Twente. Hij profiteerde na mistasten in de Vitesse-verdediging.

Chadli lag aan de basis van het derde doelpunt. Zijn poging op doel werd binnengetikt door Ola John, die donderdag nog het winnende doelpunt maakte tegen Steaua Boekarest. Onze landgenoot werd uiteindelijk nog beloond voor zijn sterke partij. Hij dribbelde twee verdedigers en schoot de bal in de kortste hoek binnen.

Vitesse kon nog tegenscoren met invaller Havenaar, maar het bleef bij 1-4. Twente komt op drie punten te staan van PSV en AZ, maar heeft één match minder gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties