Eendracht Opstal
KSV Sottegem
Datum: 04/03/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Opstal verliest zespuntenmatch tegen Zottegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal verliest zespuntenmatch tegen Zottegem
Foto: © SC

Een teleurstellend Opstal is er niet in geslaagd de punten thuis te houden en bracht zichzelf daardoor in slechte papieren. Bezoeker Zottegem gaf meteen de rode lantaarn door aan Aalter.

In een match om snel te vergeten zorgde Zottegem voor het eerste gevaar. Maarten Melkebeke knalde nipt over (3’). Beide ploegen modderden wat aan tot Melkebeke met een loepzuivere doorsteekpas Lennart Mertens bediende en de bezoekers mochten juichen (18’). Even later moest Sander De Batselier aan het werk bij een kopbal van Frederik Danneels. Aan het halfuur krulde Khalid El Boudati een vrije trap in de verste benedenhoek en de bordjes hingen gelijk. Opstal drukte even door en Steven Balcaen had een knappe reflex nodig toen El Boudati een voorzet van Sven Munaron naar de kruising kopte (34’).

Ook na de pauze was het huilen met de pet op. Balcaen haalde eerder onbewust een schot van Munaron uit de baan (54’). Aan de overzijde moest De Batselier plat op een poging van Youssef El Gouch na hoekschop (65’). Toen een klutsbal voor de voeten van Melkebeke viel knalde hij uit een scherpe hoek op doel. De Batselier kon de verrassende bal niet klemmen en Frederik Danneels prikte de rebound tegen de touwen (69’). Opstal bleef vergeten dat voetbal ook over de grond kan worden gespeeld. Tegen het einde kreeg de thuisploeg toch nog 2 goede kansen. Eerst ging Balcaen goed plat op een vrije trap van Munaron (86’). In blessuretijd haalde de bezoekende goalie een schot in de draai van Gert Saerens uit de winkelhaak.

Volgende zaterdag is Opstal gastheer voor Kruibeke. Zottegem ontvangt zondag RC Wetteren. Beide wedstrijden worden om 18u afgetrapt.

Eendracht Opstal: De Batselier, Ecker, Van Der Elst, Deleau, Munaron, Ver Elst (64’ S. Mertens), Noben (46’ Meert), Haegeman, El Boudati, Harnie, Saerens.

SV Sottegem: Balcaen, Browaeys (46’ El Gouch), Spranghers, De Middeleer, Ruysschaert, Hinderdael, Danneels (86’ Vleminckx), Melkebeke, Porrez, L. Mertens, Makonga Tara.

Doelpunten:18’ L. Mertens 0-1, 30’ El Boudati 1-1, 69’ Danneels 1-2

Kaarten: geel: Saerens, Haegeman, Makonga Tara