Vermaelen matchwinnaar tegen Newcastle

Dirk Pieters
| 26 reacties

Arsenal behaalde maandagavond een belangrijke overwinning tegen Newcastle. De Engelse topclub won met 2-1. Onze landgenoot Thomas Vermaelen maakte diep in de blessuretijd het winnende doelpunt.

De wedstrijd begon aangenaam met al twee vroege doelpunten. Hatem Ben Arfa opende de score al na goed tien minuten. Lang kon Newcastle niet genieten van de voorsprong. Robin Van Persie maakte amper één minuut na de openingstreffer alweer gelijk. De Nederlander scoorde zijn 26ste doelpunt in de Premier League dit seizoen. Ook na de doelpunten bleef de wedstrijd goed over en weer gaan, maar beide ploegen gingen rusten met een 1-1 gelijkspel.

In de tweede helft ging Arsenal nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt, maar de bal wou maar niet tegen de netten. Het was pompen of verzuipen voor Newcastle en in de blessuretijd werd het dan toch verzuipen. Onze landgenoot Thomas Vermaelen maakte in de 94ste minuut het winnende doelpunt. Aan de tweede paal kon hij een bal in doel verwerken. In de laatste minuut waren er nog enkele opstootjes, maar Arsenal pakte drie gouden punten.

Arsenal staat nog maar één punt achter op het nummer drie Tottenham.