Bayern München verplettert Basel in CL

Fabian Morren
| 11 reacties

Bayern München heeft met sprekend gemak de achterstand uit de heenwedstrijd tegen FC Basel weggewerkt. Bayern won de return met 7-0.

Al heel snel werd het spelbeeld duidelijk. Bayern viel aan en Basel plooide helemaal terug. De dubbele muur toonde al snel barsten. Met wat geluk kwam Arjen Robben in balbezit en de Nederlander, alomtegenwoordig in de eerste helft, opende de score. De thuisploeg had afgelopen weekend al met 7-1 van Hoffenheim gewonnen. Het vroege doelpunt gaf de Duitsers nog extra vleugels.

Waar Basel in de heenwedstrijd nog meer dan degelijk weerwerk bood, was daar dinsdagavond niets meer van te merken. Vlak voor rust dreven Müller en Gomez de score op naar 3-0. Basel moest op dat moment al twee keer scoren, maar zo'n stunt zat er op geen enkel moment nog in. Ribéry vond in de tweede helft nog drie keer Gomez en evenveel keer was het bingo voor de thuisploeg. Arjen Robben legde de eindstand vervolgens vast op 7-0.