Heitinga: "Grote Vier kunnen doen wat ze willen"

Heitinga: "Grote Vier kunnen doen wat ze willen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Nederlands elftal gaat in Polen en Oekraïne op zoek naar een EK-titel. John Heitinga heeft er alvast vertrouwen in, maar weet ook dat de concurrentie groot zal zijn.

Nederland verloor twee jaar geleden de WK-finale van Spanje. "We hebben nog hetzelfde team", zegt Heitinga op de website van de FIFA. "Hopelijk is iedereen fit. Het belangrijkste is dat de sleutelspelers erbij zijn en fit zijn. Dan kunnen we de andere teams verslaan. Natuurlijk zijn wij één van de favorieten, maar Spanje is de nummer één. Duitsland de nummer twee, want zij versloegen ons in Hamburg met 3-0. Wij doen het goed, vooral de laatste jaren, en het team is intact gebleven."

De verdediger van Everton weet hoe het moet aangepakt worden. Dirk Kuyt, Robin Van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder moeten ruimte krijgen om hun ding te doen. “Als deze spelers in vorm zijn, zijn ze moeilijk te stoppen. De andere zeven weten wat ze moeten doen, dus de grote vier kunnen doen wat ze willen. We moeten in ieder geval de eerste wedstrijd winnen van Duitsland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties