Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Superefficient Cercle legt KVM over de knie

Een goede wedstrijd kon men het niet noemen, maar Cercle Brugge toonde zich enorm efficiënt met goals van Iachtchouk en Van Eenoo (2x). KV Mechelen had wel het veldoverwicht, maar blonk tevens uit in slechte passes.

@

Johan Walckiers in Mechelen

KV Mechelen trok onmiddellijk ten aanval en kreeg ook enkele kansen via Destorme en Ruiz. De thuisploeg was ontegensprekelijk de betere ploeg, maar kreeg na twaalf minuten een koude douche. Iachtchouk kreeg de bal in de zestien, controleerde met de borst en schoot in de draai mooi in het hoekje.

De Mechelaars waren aanvankelijk niet aangeslagen en hadden een minuut later al gelijk kunnen maken als Ruiz een beetje meer naar links had gekopt. Rood-geel bleef kansen hebben met afstandsschoten van Wilmet en Cordaro, maar het was telkens net niet, tot grote frustratie van het publiek dat zich bij elke slechte pass begon op te winden.

Het spel verwaterde volledig en ook van sfeer was er nog amper sprake. KV Mechelen zakte als een pudding in elkaar en Cercle Brugge profiteerde er van om volledig op de counter te gaan loeren en dat rendeerde zelfs. Vetokele vertrok en liet de volledige defensie van KV achter zich. Hij was daarbij niet egoïstisch en bood de mee opgerukte Van Eenoo de 0-2 op een presenteerblaadje aan.

Krul Van Eenoo
De tweede helft begon met veldoverwicht voor KV maar ook een heleboel slechte passes. Cercle stond goed georganiseerd en tot frustratie van het publiek leek ook elk schot van de Bruggelingen binnen de palen tegen de netten te belanden. Van Eenoo krulde bij de eerste poging van de Vereniging de bal immers voorbij Renard. De kelk tot de bodem ledigen noemt zoiets...

Onnodig te zeggen dat de rest van het verhaal niet veel meer om het lijf had. Cercle speelde in een zetel en kon de aanvallen van Mechelen makkelijk opvangen. De ambitieuze thuisploeg begint daarmee met een valse noot aan play-off A en Cercle zal het moraal wel opgekrikt hebben.