Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Bilbao in slotfase voorbij Sporting
Tomas Taecke

Athletic de Bilbao neemt het op 9 mei op tegen Atlético Madrid in de finale van de Europa League. Kort voor inrukken trapte Llorente de Basken richting Boekarest (3-1).

Met een 2-1-voorsprong op zak trok het Portugese Sporting richting revelatie Athletic de Bilbao. Echt goed gingen de hoofdstedelingen daar niet van start; voorbij het kwartier klommen de Basken via Laskurain op voorsprong (1-0).

De onvermijdelijke Ricky Van Wolfswinkel stelde gelukkig voor de bezoekers snel orde op zaken. De Nederlander werkte vlak voor de pauze de gelijkmaker tegen de vijandige netten. En toch trok Sporting met een slecht gevoel richting kleedkamers. Op slag van rust bezorgde Gomez Bilbao een nieuwe voorsprong (2-1).

De tweede helft was eerder spannend dan hoogstaand. De partij leek op verlengingen af te stevenen, tot international Llorente daar anders over besliste. Enkele minuten voor inrukken plaatste hij het orgelpunt en trapte hij zijn team zo naar de finale in Boekarest (3-1).