valValencia CF
atlAtlético Madrid
Datum: 26/04/2012 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Mestalla
Courtois en Atlético houden stand in Valencia
Tomas Taecke
| 0 reacties
Courtois en Atlético houden stand in Valencia
Foto: © SC

Thibaut Courtois heeft zich met Atlético Madrid geplaatst voor de finale van de Europa League. In Valencia kwam de 4-2-voorsprong niet meer in gevaar, Atléti won zelfs met het kleinste verschil (0-1).

In een opwindend duel tussen twee reeksgenoten ging Valencia op zoek naar een vroege goal. Ondanks enkele goeie kansen, slaagde de thuisploeg er niet in voor de pauze op voorsprong te komen. Dit was deels te wijten aan onze landgenoot Thibaut Courtois, die met enkele prima reddingen uitpakte. Kort voor de rust liep de Rode Duivel tegen een gele kaart aan wegens het rekken van de tijd. Atlético verdedigde immers een 4-2-voorsprong en was allesbehalve gehaast bij de spelhervattingen.

Na de pauze bleef Valencia domineren, maar ook nu bleef een doelpunt uit. Onze nationale doelman stond attent te keepen en werd eigenlijk niet echt in verlegenheid gebracht. Op het uur waren het de Colchoneros zelf die aan de overzijde wisten te scoren. Adrian Lopez nam een voorzet van Diego heerlijk op de slof en trapte Atlético daarmee zo goed als zeker naar de finale (0-1). 

Valencia had maar liefst drie doelpunten nodig om zich alsnog te kwalificeren. Tiago werd namens Atlético nog uitgesloten. Echt in de buurt van Courtois kwam de thuisploeg niet meer, waardoor Atlético zich al bij al eenvoudig kon plaatsen voor de Europa League-finale op 9 mei in Boekarest.

Herbeleef Valencia CF - Atlético Madrid

Europa League

 Halve Finales (T)