mciManchester City
munManchester United
Datum: 30/04/2012 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: City of Manchester Stadium
Kompany kopt Manchester City aan de leiding
Sam Soetaers
| 0 reacties
Kompany kopt Manchester City aan de leiding
Foto: © SC

Manchester City is op basis van het doelsaldo leider in de Premier League. Het won van buur United dankzij een doelpunt van Vincent Kompany.

Na een teleurstellende eerste helft ging Manchester City wel met een voorsprong rusten. Kompany kopte onhoudbaar een hoekschop van Silva binnen.

Voor het overige was die eerste helft maar een mager beestje. Een voorzet van Tevez werd door Jones nog net weggewerkt en ook Agüero trapte hoog over. United speelde erg verdedigend maar kon de nul niet tot aan de rust vasthouden.

Manchester City beter

Het spelbeeld wijzigde niet in de tweede helft. City bleef baas ondanks dat United moest komen. De gevaarlijkste mannen bij de thuisploeg waren Toure en Agüero.

De Gea moest met zijn voeten redding brengen op een scherpe voorzet van Touré en diezelfde Touré zag ook nog een afstandsschot naast gaan. Terwijl Mancini en Ferguson elkaar de verwijten naar het hoofd slingerden, trapte Agüero nog in het zijnet. De beste kans van de tweede helft was voor Clichy. Hij trapte op de vuisten van de doelman.

Het beloven dus nog spannende weken te worden in de strijd om de titel. City en United hebben evenveel punten, maar City is leider met een beter doelsaldo.

Herbeleef Manchester City - Manchester United

Vooraf