Real Madrid is kampioen van Spanje

Fabian Morren
| 48 reacties

Real Madrid heeft zich voor het eerst in vier jaar gekroond tot landskampioen in Spanje. De 'Koninklijke' veroverde zijn 32ste landstitel dankzij een 0-3- overwinning bij Athletic Bilbao.

Real Madrid heeft met nog twee wedstrijden te gaan zeven punten meer dan achtervolger Barcelona en kan dus niet meer bijgehaald worden. De voorsprong op de derde in de stand, Valencia, bedraagt liefst 36 punten.

Al in de eerste twintig minuten lag de wedstrijd in een beslissende plooi. Gonzalo Higuain zorgde voor de 0-1 en vijf minuten later verdubbelde Mesut Özil de voorsprong.

Na rust zorgde Cristiano Ronaldo voor de 0-3. Het was zijn 44ste doelpunt van het seizoen, maar toch staat Messi aan de leiding bij de doelpuntenmakers. De Argentijn scoorde al 46 keer.