Problemen op Nederlandse linksbackpositie worden groter

Jefrey Van der Straeten
| 3 reacties
Problemen op Nederlandse linksbackpositie worden groter
Foto: © SC

Net nadat Van Marwijk zijn voorselectie heeft bekendgemaakt n.a.v. het EK zal hij allicht met de handen in het haar zitten. Linksback Erik Pieters (PSV) heeft namelijk slecht nieuws gekregen over zijn voetblessure.

Pieters is normaal gezien de vaste linksback van Oranje, hoewel hij vaak wordt aangewezen als de zwakke plek van het elftal. Door een blessure die hij in oktober heeft opgelopen, heeft hij dit seizoen echter weinig gespeeld. Men ging er van uit dat Pieters tegen de zomer weer fit zou zijn voor het EK, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

"Dit is een streep door onze rekening", reageert Bert Van Marwijk op de KNVB-site. Met de aanslepende blessure van Pieters wordt het probleem op de linksbackpositie voor Van Marwijk alleen maar groter. In de voorselectie van Nederland zitten er een viertal spelers die op die positie zouden kunnen spelen. Toch lijken de meesten ongeschikt om op een EK hoge toppen te scheren.

Ten eerste is er Jethro Willems, de piepjonge vervanger van Pieters bij PSV. Hij is talentvol, maar kwam dit seizoen meermaals onder druk te staan in de Eredivisie.

Daarnaast is er Vurnon Anita, die bij Ajax enkele keren als linksback werd uitgeprobeerd, maar uiteindelijk als verdedigende middenvelder werd geposteerd.

Ook Wilfred Bouma, de ondertussen 33-jarige verdediger van PSV, zit in de voorselectie. Door zijn gebrek aan snelheid lijkt het echter onwaarschijnlijk dat hij nog een basisplaats bij Oranje kan verwerven.

Een alternatief is om Urby Emanuelson van Milan op positie 5 te droppen. Hoewel de Nederlander bij Milan meestal als spelverdeler wordt gebruikt, heeft hij in het verleden bij Ajax ook als linksback gefungeerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties