PSV verovert Supercup op Ajax

Pieter Vierstraete
| 10 reacties
PSV verovert Supercup op Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV won vanavond de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax in de Arena. De Eindhovenaren zetten zo hun uitgesproken titelambities extra in de verf. Het werd 4-2. Dries Mertens gaf een assist, Toby Alderweireld scoorde voor Ajax.

PSV maakt dit seizoen een nieuwe start onder Dick Advocaat. De laatste twee jaar bleek het frivole voetbal van Ajax met heel wat spelers uit de eigen kweek een maatje te groot voor de lampenclub, ondanks forse investeringen. Dit jaar wil PSV de Nederlandse hiërarchie omkeren en vanavond maakte de Nederlandse topclub een aardig statement.

Daley Blind, de gecontesteerde zoon van ex-Ajacied Danny Blind, was de kneus bij Ajax. Dit seizoen hoort hij de naar Tottenham vertrokken Jan Verthongen te vervangen maar die opzet kende een valse start. Tot twee keer toe werd hij simpel in de luren gelegd door Ola Toivonen (assist Dries Mertens) en Jeremain Lens: meteen 2-0 voor PSV.

Toby Alderweireld deed wat terug en wist een hoekschop binnen te koppen, maar in de 53ste minuut scoorde Toivonen de 3-1. Door een own goal van Marcelo (PSV) en een late treffer Wijnaldum (PSV) kwam de eindstand op het scorebord. Zodoende won PSV na een aangename wedstrijd voor de negende keer de JC Schaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties